Novità

Date25.03.2019.

Treći partnerski sastanak – projekt 3D FOR VET

U organizaciji projektnog partnera Regije Malopolska, od 21. do 22. ožujka 2019. u Krakovu (Poljska) je održan treći partnerski sastanak u sklopu projekta 3D FOR VET - Strateška partnerstva za razvoj 3D kompetencija. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnera uključenih u projektne aktivnosti, odnosno Istarske županije (vodećeg partnera), Regije Malopolska, Fachhochschule Karnten - Koruškog sveučilišta primjenjivih znanosti, Tehničke škola Pula, METRIS - Centra za istraživanje materijala, Viesoji istaiga Panevezio profesinio rengimo centras - Javnog instituta strukovnog obrazovanja i usavršavanja Panevežys te Zespol Szkol nr 2 im. Jana Pawla w Miechowie - Srednje strukovne škole Miechowie.

Projektni su partneri raspravljali o aktivnostima koje su realizirane u razdoblju od početka provedbe projekta, o onima čija provedba tek predstoji u nadolazećem razdoblju, te o očekivanim rezultatima i ishodima projekta. U tome je kontekstu potrebno istaknuti organizaciju mobilnosti učenika koja će se održati u travnju 2019. godine, a u sklopu koje će Tehnička škola Pula ugostiti učenike i predstavnike iz Litve i Poljske, koji će imati priliku kroz trening u Tehničkoj školi i Centru za istraživanje materijala Metris savladati korištenje 3D tehnologija u svakodnevnom radu.

Osim sudjelovanja na sastanku, projektni su partneri posjetili sajam – otvorene dane strukovnog obrazovanja na kojem je predstavljeno više od 400 strukovnih škola s područja Regije Malopolska, a što je bilo od velike važnosti u vidu uočavanja sličnosti između hrvatskog i poljskog obrazovnog sustava te eventualnih mogućnosti za suradnju između dviju regija.

Projekt 3D FOR VET financiran je iz programa ERASMUS +, te uključuje partnere iz 4 zemlje – Austrije, Litve, Poljske i Hrvatske, dok je vodeći partner Istarska županija.

Opći cilj projekta je postaviti učenike iz strukovnih tehničkih škola u bolju poziciju na tržištu rada kroz korištenje 3D tehnologija u formalnom obrazovanju, primjenom njihovog znanja u praksi i suradnjom s vršnjacima iz drugih zemalja Europske unije, odnosno modernizacija tehničkih strukovnih škola i korištenje suvremene opreme u radu s učenicima. Ukupna vrijednost projekta je 250.000,00 EUR.

Fotografije


Responsabili