Novità

Date27.11.2020.

Započela provedba pilot aktivnosti u sklopu EU projekta +Resilient

U prostorijama javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove održan je dana 27.11.2020. uvodni koordinacijski sastanak u sklopu provedbe pilot aktivnosti projekta +Resilient. Pilot projektu „Društvenim inovacijama do održivog regionalnog razvoja“ koji će se provoditi od kraja studenog 2020. do kraja siječnja 2021. cilj je razviti i unaprijediti poslovanje triju organizacija s područja Istarske županije uključenih u projekt u domeni društvenog poduzetništva. Provodit će se pripremne društveno-poduzetničke aktivnosti kao što su edukacije i izrada poslovnih planova u cilju transformacije korisnika u društveno poduzeće/društvenog poduzetnika. Edukacijama je cilj jačanje kapaciteta članova/zaposlenika prijavljenih organizacija s područja Istarske županije uključenih u projekt te izobrazba istih o održivom poslovanju, korištenju otvorenih baza podataka, razvoju društvenog poduzetništva i o razvoju proizvoda i usluga. Organizacije s područja Istarske županije koje su se uključile u projekt su udruga Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pula, udruga Naš san njihov osmijeh i zadruga CORBIS.

Sve navedene aktivnosti provode se u sklopu EU projekta +RESILIENT- Otvoreni resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo, sufinanciran iz programa transnacionalne suradnje V-B Interreg Mediteran 2014.-2020. koji je u provedbi od veljače 2018. i traje do siječnja 2022.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.578.529,80 € od čega je proračun javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove 153.116,00 €. Nositelj projekta je Regija Veneto, a partneri na projektu su uz javnu ustanovu AURORA i Sveučilište AIX-Marseille, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Mreža za razvoj i inovacije (RCDI), Regija Istočna Makedonija i Trakija (REMTH), Gospodarska komora Trevisa i Belluna, Tehnološki institut Aragon, Grčko softversko društvo (GFOSS), Barcelona Activa, Otvoreno sveučilište Katalonije (UOC), Fondacija za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja (PRIZMA), Savez talijanskih općina (ANCI).

Više informacija o projektu možete naći na službenim stranicama i na facebook stranici projekta:

https://plus-resilient.interreg-med.eu

https://www.facebook.com/project.resilient.mediteran/

Više info: OVDJE

Responsabili